Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

Πέθανε ο Ronnie James Dio


Έφυγε για πάντα από κοντά μας ο Ronnie James Dio. Ο δημοφιλής τραγουδιστής πέθανε στις 16 Μαΐου 2010, σε ηλικία 67 ετών.

Ο Dio υπήρξε τραγουδιστής των Black Sabbath και των θρυλικών Rainbow και έγινε παγκοσμίως γνωστός στο χώρο της ροκ και της χέβι μέταλ μουσικής. Τους τελευταίους μήνες έπασχε από καρκίνο του στομάχου. Όπως ανακοίνωσε η σύζυγός του, ο Dio άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Τέξας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση : «Ο Ronnie ήξερε πως είναι αγαπητός από όλους. Πραγματικά εκτιμούμε αφάνταστα την αγάπη που μας δείχνετε. Δώστε μας λίγες μέρες να διαχειριστούμε την απώλεια. O Ronnie σας αγαπούσε και η μουσική του θα ζήσει για πάντα». Ο Dio είχε ανακοινώσει ότι έπασχε από καρκίνο πέρυσι το καλοκαίρι, λίγο μετά το τέλος της περιοδείας του στις ΗΠΑ.

Ο Dio έγινε ευρύτερα γνωστός με τους Rainbow στο πλάι του κιθαρίστα Richie Blackmore και αργότερα σαν frontman των Black Sabbath -την περίοδο που είχε αποχωρήσει ο Ozzy Οzbourne- αλλά και μέσα από άλλα σχήματα όπως οι Elf και οι Heaven & Hell. Απέκτησε πολυάριθμους οπαδούς στους οποίους χάρισε υπέροχες στιγμές αλλά και τους πίκρανε όταν έφυγε από τους Rainbow το 1978, παρατώντας το δημοφιλές συγκρότημα στα κρύα του λουτρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου