Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Η Μπαρτσελόνα ισοπέδωσε τη Ρεάλ 5-0



Barcelona – Real Madrid : το απόλυτο ποδοσφαιρικό ντέρμπι. Στο γήπεδο , η θρυλική Μπαρτσελόνα απέδειξε την ανωτερότητά της και έκανε για άλλη μια φορά ευτυχισμένους τους πολυάριθμους οπαδούς της. Ισοπέδωσε στην κυριολεξία τη μισητή Ρεάλ στο Καμπ Νου με 5-0 και έγραψε ιστορία. Η μεγάλη νίκη των Καταλανών προκάλεσε αίσθηση σε όλο τον κόσμο και έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες. Οι μπλαουγκράνα του Πέπε Γκουαρντιόλα ήταν καταιγιστικοί και πρόσφεραν μαγευτικό θέαμα στους ποδοσφαιρόφιλους.

Η Ρεάλ, η αγαπημένη ομάδα των φανατικών βασιλοφρόνων, του Χουάν Κάρλος (Juan Carlos) και του ακροδεξιού δικτάτορα Φράνκο (Franco) υπέστη ντροπιαστική ήττα. Δεν έχει πλέον την παρασκηνιακή βοήθεια του δικτάτορα Φράνκο, ο οποίος όσο ζούσε ανάγκαζε τη Μπαρτσελόνα με εκβιασμούς και απειλές να χάνει από την ομάδα της Μαδρίτης. Η χούντα του Φράνκο και η εύνοια προς τη Ρεάλ ανήκουν στο παρελθόν και τώρα πια η Ρεάλ υφίσταται ταπεινωτικές ήττες από την Μπαρτσελόνα του Μέσι.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο δέχτηκε πάνω από 3 γκολ, ενώ αυτή ήταν και η πρώτη φετινή ήττα για την Ρεάλ. Οι "μπλαουγκράνα" πέτυχαν δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, με τον Τσάβι στο 10' και τον Πέδρο στο 18' και 3 στο δεύτερο ημίχρονο με τον Νταβίντ Βίγια στο 55' και το 58', ενώ ο Χεφρέν διαμόρφωσε το τελικό 5-0 στο 91'. Για πρώτη φορά οι Καταλανοί πετυχαίνουν 5 σερί νίκες στα "Clásicos".

Οι συνθέσεις των ομάδων ήταν οι ακόλουθες :

Μπαρτσελόνα (Πέπε Γκουαρντιόλα): Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πουγιόλ, Πικέ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι (86' Κεϊτά), Ινέστα, Πέδρο (87' Χεφρέν), Μέσι, Βίγια (76' Μπόγιαν).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Μαρσέλο (59' Αρμπελόα), Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Μεσούτ Εζίλ (46' Λασανά Ντιαρά), Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Μπενζεμά.

1 σχόλιο: