Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Μεγάλη πορεία στην Αθήνα για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου




Μεγάλη πορεία έχει προγραμματιστεί για σήμερα, 6 Δεκεμβρίου 2010, στην Αθήνα, στις 16.00 στα Προπύλαια. Η Αθήνα θα είναι για άλλη μια φορά αστυνομοκρατούμενη ζώνη και το κέντρο της πόλης θα είναι απροσπέλαστο. Η κυκλοφορία θα διακοπεί για πολλές ώρες και πολυάριθμοι πάνοπλοι αστυνομικοί και ροπαλοφόροι των ΜΑΤ θα κατακλύσουν τους δρόμους, θυμίζοντας εικόνες από την περίοδο της χούντας.

Η πορεία γίνεται για να τιμηθεί η μνήμη του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού το 2008. Η συμμετοχή αναμένεται ιδιαίτερα υψηλή. Πολλοί φοιτητές, μαθητές αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αναμένεται να δώσουν το παρών στους δρόμους και να φωνάξουν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας. Διάφορες οργανώσεις και ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες για να διαδηλώσουν.

Μέσα στις συλλογικότητες που θα πάρουν μέρος στη διαδήλωση είναι και η εφημερίδα «Κόντρα», η οποία αναφέρει στην προκήρυξή της μεταξύ άλλων και τα εξής : «Δυο χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από το μπάτσο Κορκονέα και τη νεολαιίστικη εξέγερση που ακολούθησε, μια εξέγερση που δεν συγκλόνισε μόνο την Ελλάδα, αλλά ταρακούνησε την αστική Ευρώπη, που φοβήθηκε φαινόμενο ντόμινο, το μόνο που δεν μας χρειάζεται είναι η νοσταλγία. Αντίθετα, μας χρειάζεται νηφάλια σκέψη, σωστή αποτίμηση των γεγονότων και εξαγωγή συμπερασμάτων που θα εμποδίσουν τη μετατροπή του Δεκέμβρη 2008 σε μια ακόμη επέτειο. Ο Δεκέμβρης λοιδορήθηκε και συκοφαντήθηκε από το σύνολο των δυνάμεων που στηρίζουν το καπιταλιστικό σύστημα. (…) Το πολιτικό σύστημα, όμως, συνεχίζει ακάθεκτο το δρόμο του και ήδη έχει «ξεχάσει» τον αρχικό «προβληματισμό» του.
Στάση απολύτως λογική από τη μεριά του. Γιατί το πολιτικό σύστημα, με την πολυχρωμία του, τις αντιθέσεις και τις συναινέσεις του, δεν είναι παρά ο συλλογικός διαχειριστής των συμφερόντων της άρχουσας τάξης, της κεφαλαιοκρατίας.
Αυτή η τάξη απαιτεί σταθερότητα στην κορυφή, για να εξασφαλίζεται η εκμετάλλευση και καταπίεση της βάσης.

Η κατοχή από την τρόικα ΔΝΤ – ΕΕ - ΕΚΤ, σε συνεργασία με την κυβέρνηση είναι η απάντηση του καπιταλισμού στην κρίση του. Είναι η διαχείριση αυτής της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου. Η «εθνική ενότητα», την οποία διασαλπίζουν καθημερινά οι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος και αναπαράγουν εκκωφαντικά τα ΜΜΕ της πλουτοκρατίας, είναι το όπιο για να κρατηθεί υπνωτισμένος ο λαός, για να μην υπάρξουν εργατικές και νεολαιίστικες αντιστάσεις, τέτοιες που να μπορούν να βάλουν τέλος στη βαρβαρότητα και ν’ ανοίξουν το δρόμο προς την κοινωνική ανατροπή.

Για μια φορά ακόμη αποδείχτηκε πως κάθε τι που σχετίζεται με την κάλπη δεν μπορεί να δώσει λύσεις στο κοινωνικό πρόβλημα. Η συμμετοχή υπέρ του ενός ή του άλλου συνδυασμού ενδυναμώνει το πολιτικό σύστημα της αστικής δημοκρατίας, ενισχύει τη σταθερότητα του συστήματος. Και η αποχή –η πιο θετική στάση σ’ αυτές τις συνθήκες– από μόνη της δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά. Η αποχή, ως καταδίκη του πολιτικού συστήματος, αποκτά ουσία μόνο όταν συνοδεύεται από συμμετοχή σε κοινωνικούς αγώνες. Αλλιώς εξατμίζεται όπως εξατμίζεται ο ατομικός θυμός. (…)

Όσο σκύβουμε το κεφάλι τόσο πιο πολύ θα μας χτυπούν. Όσο την όποια αγωνιστική μας διάθεση τη μετατρέπουμε σε πειθαρχία προς το αστικό πολιτικό σύστημα και την αστικοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία τόσο θα καταγράφουμε ήττες, οι οποίες θα οδηγούν στην απογοήτευση, την ηττοπάθεια, την παραίτηση. (…) » .

Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει τα εξής : « Σήμερα βιώνουμε με τον πιο έκδηλο τρόπο μια βίαιη αλλαγή των όρων συγκρότησης της ζωής. Οι κρατούντες έχουν πλέον κάνει σαφές ότι η σωτηρία του πολιτικού συστήματος περνά μέσα από την ολοκληρωτική καταστροφή της κοινωνίας. Γι αυτό το λόγο έχουν καταστήσει σε μια συνεχή και διευρυνόμενη κατάσταση εξαίρεσης όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες. Η οικονομική και πολιτική κρίση που βιώνει το καθεστώς έχουν οδηγήσει στη ριζική αυτοαναίρεση των ίδιων των κυρίαρχων θεσμών που αδυνατούν πλέον να τηρήσουν το κοινωνικό συμβόλαιο. Οι υποσχέσεις για ευημερία, πρόοδο, ανάπτυξη έχουν γίνει συντρίμμια μπροστά στο αδιέξοδο της κρατικής και καπιταλιστικής πρότασης.

Ο Δεκέμβρης του 2008 αποτέλεσε μια θραύση στην κοινωνική κίνηση. Ανέδειξε τη δυνατότητα που έχουν οι από τα κάτω για τον επαναορισμό της ίδιας της ζωής απέναντι στην επιλογή της κυριαρχίας να ορίσει ποια ζωή είναι άξια να βιωθεί. Δύο χρόνια μετά το 2008, το μήνυμα παραμένει όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο. Απέναντι στη βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν χρειάζεται γενικευμένη κοινωνική δράση. Καταργώντας τους μηχανισμούς διαμεσολάβησης κρατικούς ή ιδιωτικούς, να δημιουργήσουμε με Συμμετοχή και Άμεση Δημοκρατία τις δικές μας λαϊκές συνελεύσεις παντού και τοπικές αυτοθεσμίσεις ώστε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Απέναντι στην παρακμή και τη σήψη να αντιτάξουμε την Αυτονομία και την Ελευθερία. Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας σε συνεννόηση με άλλες συλλογικότητες καλεί σε πορεία τη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη ώρα 16:00 στα Προπύλαια . » .

Το ΕΕΚ – Τροτσκιστές ανέφερε τα εξής : « Τίποτα δεν είναι ίδιο μετά το Δεκέμβρη του 2008. Δύο χρόνια μετά, τόσο η καπιταλιστική χρεοκοπία που λίγο νωρίτερα είχε αρχίσει να ξεπροβάλλει και αποτέλεσε το υπόβαθρο της εξέγερσης, όσο και η κρίση πολιτικής εξουσίας που η ίδια η εξέγερση ανέδειξε όχι μόνο δεν υποχώρησαν, αλλά έχουν εισέλθει σ' ένα νέο, ανώτερο στάδιο.

Το δρόμο της Ελλάδας προς το χρεοστάσιο έχει λάβει πλέον και η Ιρλανδία και όλα δείχνουν πως μαζί της ακολουθούν η Πορτογαλία, η Ισπανία ακόμα και η Ιταλία. Ολόκληρη η ευρω-ζώνη ταλανίζεται από μια διαλυτική κρίση, την οποία επιχειρούν ανεπιτυχώς να αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις με αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα “ελληνικού τύπου”, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα γενικές απεργίες και νεολαιίστικες εκρήξεις. Η αποσύνθεση της Ε.Ε. είναι μέρος μόνο της παγκόσμιας καπιταλιστικής χρεοκοπίας που έχει επίκεντρο τις ΗΠΑ αλλά συνεχίζει να απλώνεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη καταστρέφοντας δισεκατομμύρια ανθρώπινες ζωές για χάρη μιας χούφτας παρασίτων του χρηματιστικού κεφαλαίου.

Την ίδια στιγμή, το “ελληνικό πείραμα” έχει αποτύχει παταγωδώς, με το Μνημόνιο να μετατρέπεται από “σωτήρα” σε νεκροθάφτη του χρεοκοπημένου ελληνικού καπιταλισμού. Έλλειμμα, χρέος και ύφεση είναι εκτός ελέγχου, οδηγώντας σε «επιμήκυνση» του χρόνου αποπληρωμής του επαίσχυντου δανείου της τρόικας, με άλλα λόγια σε “ελεγχόμενη χρεοκοπία” της χώρας. Αυτό θα σημάνει επιδείνωση της βαρβαρότητας που ήδη έχει φέρει το αποτυχημένο Μνημόνιο κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αλλά και η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζουν το διαρκώς ογκούμενο παλλαϊκό μίσος, όπως φάνηκε από το εκλογικό τους “μαύρισμα” και τη μαζική αποχή στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη, αλλά και από μια σειρά αποσπασματικούς αλλά μαχητικούς αγώνες. (…)

Τους αγώνες που σήμερα δίδονται και προπαντός αυτούς που θα δοθούν, πρέπει να συντονίσουμε, ενάντια σε κάθε συνδικαλιστική γραφειοκρατική ηγεμονία και αστική επιρροή και να τους εντάξουμε σε ένα γενικό σχέδιο για την οργάνωση μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για να μην περάσουν τα μέτρα του Μνημονίου, να ανατραπεί η κυβέρνηση Παπανδρέου μαζί και η κηδεμονία της τρόικας και να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική εξουσία.

Μόνο η εργατική εξουσία, στα συντρίμμια του αστικού κράτους που μπορεί να διαγράψει μονομερώς ολόκληρο το εξωτερικό χρέος που πνίγει το λαό, να εθνικοποιήσει χωρίς αποζημίωση κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση τις τράπεζες και να δώσει μια σοσιαλιστική διέξοδο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. (…) » .

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αποτελεί συμμαχία διαφόρων κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, τονίζει ότι : « Απέναντι στη βάρβαρη επίθεση και πολιτική τους χρειάζεται άμεσα κλιμάκωση των αγώνων, με απεργίες διαρκείας, καταλήψεις και διαδηλώσεις, με μια πραγματική εξέγερση, με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα παντού. Στα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές και τις σχολές, με από τα κάτω συντονισμό, να υψώσουμε τον δικό μας ‘‘ατίθασο πύργο’’. Να διαδηλώσουμε στις 6 Δεκέμβρη, 2 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ημέρα που έρχεται στην Ελλάδα ο Στρος Καν του ΔΝΤ για να συμφωνήσουν το νέο μόνιμο «πακέτο μέτρων». Όλοι στα Προπύλαια, στις 16.00 μ.μ. με τους συλλόγους και τα συνδικάτα! Όλοι στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις. » .

1 σχόλιο:

  1. σε λίστα σύμφωνα με στοιχεία μου αναφέρεται το όνομα του ΛΏΛΟΥ. Για να το πιστέψετε πρέπει να δείτε κ να ακούσετε σε δουλειά επεξεργασίας βιντέου μου 2006: http://www.youtube.com/watch?v=IAowlx8aM0A ΛΙΣΤΕΣ ΘΑΝΑΤΩΝ ΔΙΚΗΓ ΚΑ ΤΟ 2006 Κ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕΧΡΙ 2012 ΗΛΙΑΔΗΣ . Για το ΛΩΛΟ είναι τα δύο πρώτα αρχεία μετά το ΦΙΚΑ αρχή της ταινίας.
    όσο για τη κοκακόλα στην οποία αναφέρονται οι δημοσιεύσεις για το ΛΩΛΟ, έχω να πω ότι μου θύμισε τη δική μου ιστορία: ότι πρέπει να είμαι τυχερή να πετύχω μαγαζί όπου να πουλήσει σε μένα κοκακόλα που να μην μου δημιουργεί με τη 1η γουλιά καύσιμο λες κ πίνω χλωρίνη, με τάσεις λιποθυμίας. Το ίδιο κ με τη ζάχαρη. Ήδη φυλάσσω το τελευταίο πακέτο ζάχαρης που αγόρασα «για να το δώσω αν μου δοθεί ευκαιρία στον υπουργό υγείας να ρίξει στο καφέ του από αυτή τη ζάχαρη». Όσο για τους φούρνους? Καλύτερα να μην περιγράψω γιατί θα γίνω κουραστική. Αλλά να πω ότι συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Κ αυτά συμβαίνουν κ στην μητέρα μου στην περιοχή όπου ζει. Βλέποντας τις ταινίες μου θα σας δώσουν απάντηση οι ίδιοι συμμετέχοντες από που βρίσκονται τα χρήματα για τέτοια φαινόμενα. Κ θα γίνει αντιληπτό γιατί φεύγουν τόσοι άνθρωποι. Όσο για ηχητικά ντοκουμέντα με νοθεύσεις προϊόντων θα βρείτε στις διευθύνσεις ταινιών μου: http://www.youtube.com/watch?v=daha5U7HezU http://www.youtube.com/watch?v=6pTI3bI-X24 ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Κ ΑΕΡΙΩΝ

    Ή ΒΛ.ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ: http://sino-mosies.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή