Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Οικονομική εξόρμηση για την εφημερίδα ΚόντραΗ περίοδος Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2010 είναι περίοδος οικονομικής εξόρμησης με στόχο την ενίσχυση της εφημερίδας Κόντρα. Η Κόντρα είναι μια από τις πιο αξιόλογες εφημερίδες της επαναστατικής αριστεράς και έχει πολυετή προσφορά στους αγώνες του εργατικού και του φοιτητικού κινήματος. Δεν διαθέτει πακτωλό χρημάτων ούτε κρατικές επιχορηγήσεις όπως τα έντυπα των κομμάτων της κοινοβουλευτικής αριστεράς, κατά συνέπεια το κόστος έκδοσης είναι δύσκολο να καλυφθεί.

Η Κόντρα αντλεί τη δύναμή της αποκλειστικά και μόνο από τα μέλη της και από τους αναγνώστες της. Άρα λοιπόν έχει ανάγκη τη βοήθειά μας. Όσοι θέλουν, μπορούν να καταθέσουν χρήματα στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας 100/87804638.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας :

«Μάλλον δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε πολλά κάθε φορά που απευθυνόμαστε στους αναγνώστες μας, σε όλους τους φίλους και συντρόφους, ζητώντας την οικονομική τους ενίσχυση για τη στήριξη της «Κόντρας». Χωρίς ίχνος έπαρσης, νομίζουμε ότι το κάνουμε «ευπροσώπως».
Οι δαπάνες έκδοσης της «Κ» από την αρχή της έκδοσής της είναι συμπιεσμένες στο ελάχιστο. Πέφτει πολλή προσωπική δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Έξω από την Αγαθουπόλεως 65 πληρώνουμε μόνο τα απαραίτητα. Όμως, και πάλι το κόστος έκδοσης δεν μπορεί να καλυφθεί. Ακόμα κι αν πηγαίναμε την τιμή στο 1,5 ευρώ.

Το που έχουν φτάσει οι τιμές στην αγορά το γνωρίζετε όλες και όλοι, οπότε δεν χρειάζεται να συμπληρώσουμε τίποτα. Θυμίζουμε μόνο πως μόνο αυτό το χρόνο εκδώσαμε τέσσερα έκτακτα φύλλα, τα οποία διανεμήθηκαν δωρεάν στους εργαζόμενους, σε τιράζ που συνολικά ξεπέρασε τα 60.000 αντίτυπα. Αυτή η μεγάλη καμπάνια, που κράτησε σχεδόν ένα εξάμηνο, με καθημερινή παρουσία συντροφισσών και συντρόφων από τα χαράματα έξω από εργοστάσια, αμαξοστάσια, νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα, κάθε είδους χώρους εργασίας, φόρτωσε την εφημερίδα με ένα επιπλέον οικονομικό κόστος.

Αντίθετα, το καινούργιο site, που ήταν κάτι που όλοι το θέλαμε και επιτέλους το αποκτήσαμε, είχε ελάχιστο κόστος, γιατί έγινε με προσωπική δουλειά συντρόφων και φίλων, που δεν πληρώθηκαν, και συντηρείται επίσης από τους ίδιους. (…)

Για να μπορούμε, λοιπόν, χωρίς προβλήματα, να συνεχίσουμε να εκδίδουμε την «Κόντρα» και να συνεχίσουμε τις μεγάλες καμπάνιες με τα δωρεάν έκτακτα φύλλα, ζητάμε την οικονομική σας ενίσχυση. Ποτέ δεν δραματοποιήσαμε την κατάσταση. Ποτέ δεν είπαμε ότι η «Κ» κινδυνεύει. Ούτε τώρα θα το πούμε. Φροντίζουμε να λύνουμε τα προβλήματα πριν αυτά εμφανιστούν.
Γνωρίζουμε ότι όλοι τραβάμε ζόρια. (…) Αλίμονο αν χαθεί η δυνατότητά μας να ξεσκεπάζουμε τον καπιταλισμό, να φωτίζουμε τις σκοτεινές πλευρές, να συνδέουμε τα φαινομενικά ασύνδετα γεγονότα, παράγοντας ολόπλευρη πολιτική ζύμωση.

Πάρτε στα χέρια σας το κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης της «Κ» και διαδώστε το παντού. Μπορείτε, επίσης, να καταθέσετε χρήματα στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας  100/87804638. » .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου