Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Η αστυνομία εισέβαλε στο Μαραγκοπούλειο στην Πάτρα και συνέλαβε αντιεξουσιαστέςΣτις 28 Δεκεμβρίου 2010 το πρωί, αστυνομικοί εισέβαλαν στο κτίριο που ονομάζεται Μαραγκοπούλειο (πρώην ΠΙΚΠΑ) στην Πάτρα και συνέλαβαν τους παρευρισκόμενους. Το Μαραγκοπούλειο είναι ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Γούναρη της Πάτρας, το οποίο βρισκόταν σε άθλια κατάσταση τον τελευταίο καιρό εξαιτίας της πλήρους αδιαφορίας του Υπουργείου Παιδείας και αποτελούσε εστία μόλυνσης. Τον Οκτώβριο του 2010, μια ομάδα αντιεξουσιαστών ξεκίνησε μια φιλότιμη και αξιόλογη προσπάθεια να το αναμορφώσει και να το κάνει αυτοοργανωμένο χώρο ελεύθερης πρόσβασης σε όλους, όπου θα γίνονται συζητήσεις, θα προβάλλονται ταινίες κ.α. Οι νεαροί αντιεξουσιαστές με δική τους προσωπική εργασία και δικά τους έξοδα ανέλαβαν να το καθαρίσουν και να επιδιορθώσουν τις διάφορες ζημιές που υπήρχαν στο κτίριο. "Ποντίκια και ψόφιες γάτες έβγαλαν τα παιδιά από μέσα" έλεγαν οι κάτοικοι της οδού Γούναρη που έβλεπαν τους αντιεξουσιαστές να καθαρίζουν το χώρο.

Οι κρατικές αρχές όμως φάνηκε να ενοχλούνται ιδιαίτερα από αυτή την πρωτοβουλία των αντιεξουσιαστών και έδωσαν εντολή στους αστυνομικούς να επέμβουν αιφνιδιαστικά και να συλλάβουν όλους τους νεαρούς. Έτσι και έγινε. Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο κτίριο, συνέλαβαν δέκα άτομα που βρίσκονταν εκεί και τα πήγαν όλα στην Ασφάλεια, στην οδό Ερμού. Ο στόχος τους ήταν να τρομοκρατήσουν τους αντιεξουσιαστές και να συλλάβουν όσους περισσότερους μπορούσαν.

Λίγες ώρες αργότερα, διάφοροι αλληλέγγυοι που δεν πτοήθηκαν από την αστυνομική τρομοκρατία, πήγαν έξω από το κτίριο της Ασφάλειας και φώναζαν συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσης των συλληφθέντων. Τελικά, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου