Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Αποκαλύπτονται τα εγκλήματα του αμερικανικού στρατού. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να φιμώσουν το Wikileaks



Όλο και περισσότερα στοιχεία για τα εγκλήματα που διαπράττει ο αμερικανικός στρατός στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν φτάνουν στη δημοσιότητα προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες, χάρη στην προσπάθεια που κάνει το Wikileaks. Το Wikileaks είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που διαθέτει ιστοσελίδα στο internet και δημοσιεύει χιλιάδες απόρρητα έγγραφα διαφόρων κρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ (USA). Έτσι, οι πολίτες μπορούν να μάθουν την αλήθεια που κρύβουν επιμελώς οι κυβερνήτες και οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ σχετικά με το πραγματικό κόστος του ιμπεριαλιστικού πολέμου στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, να μάθουν ορισμένα από τα εγκλήματα που διαπράττει ο αμερικανικός στρατός εις βάρος αιχμαλώτων και αμάχων, να πληροφορηθούν για το θέμα των κρατουμένων στο Guantánamo κ.α.

Όλα αυτά έχουν ενοχλήσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση των ΗΠΑ και το στρατιωτικό κατεστημένο της χώρας. Η κυβέρνηση προσπαθεί με διάφορα μέσα να φιμώσει την ιστοσελίδα WikiLeaks και να συλλάβει τον Τζούλιαν Ασάντζ (Julian Assange).

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ένας Αυστραλός πρώην χάκερ που έφτιαξε την ιστοσελίδα Wikileaks και τώρα δέχεται ποικίλες επιθέσεις από τα αιμοσταγή κοράκια του πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου των ΗΠΑ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα 16 του, ο Ασάνζ απέκτησε μόντεμ. Υιοθέτησε το ψευδώνυμο Mendax και κατάφερε να παραβιάσει ακόμα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Τώρα πλέον είναι αναγκασμένος να ζει σε κρησφύγετο.

Τον Απρίλιο του 2010, το WikiLeaks δημοσίευσε ανατριχιαστικό βίντεο από ένα περιστατικό του 2007 οπότε και Ιρακινοί άμαχοι πολίτες θανατώθηκαν από Αμερικανούς στρατιώτες, σε μια ιστοσελίδα που καλείται Collateral Murder. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, το WikiLeaks δημοσίευσε το «Ημερολόγιο του Πολέμου στο Αφγανιστάν» («Afghan War Diary»), μια συλλογή περισσότερων από 76.900 έγραφα σχετικά με τον Πόλεμο στο Αφγανιστάν τα οποία μέχρι τότε δεν ήταν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό. Τον Οκτώβριο η ομάδα δημοσίευσε ένα πακέτο περίπου 400.000 εγγράφων υπό τον τίτλο «Ημερολόγιο του Πολέμου στο Ιράκ» («Iraq War Logs»). Λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 28 Νοεμβρίου, το WikiLeaks έδωσε στην δημοσιότητα 251.287 διπλωματικά έγγραφα, με την Αμερικανική Κυβέρνηση να επιτίθεται φραστικά στους δημιουργούς της ιστοσελίδας.

Τον Απρίλιο του 2010, μετά την αποκάλυψη του βίντεο που έδειχνε την εν ψυχρώ δολοφονία στη Βαγδάτη 12 αμάχων Ιρακινών από Αμερικανούς στρατιώτες, ο Julian Assange δήλωσε : «Ικανοποιούμαι βοηθώντας τους ευάλωτους. Χαίρομαι όταν συνθλίβω τους μπάσταρδους».

Παραθέτουμε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα στις 4 Δεκεμβρίου 2010 και αναφέρει ότι ο αμερικάνικος στρατός κρατάει το 15 % από τις δωρεές των Συμμάχων για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και ένα άρθρο που αναφέρεται στις επιθέσεις που δέχεται η ιστοσελίδα WikiLeaks. Για να τα δείτε σε μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στις εικόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου