Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή θέλει το 67,5% των πολιτών


Την ξεκάθαρη αντίθεση των Ελλήνων πολιτών με την ακραία ρητορεία και τις βίαιες φασιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής αναδεικνύει η πρόσφατη δημοσκόπηση της Κάπα Research.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε γνωστή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, οι πολίτες διαφωνούν με την... αιματολογική οπτική των μελών της Χρυσής Αυγής, καθώς αντίθετα με το νεοναζιστικό κόμμα του ακροδεξιού Νίκου Μιχαλολιάκου το 63% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι Έλληνας είναι εκείνος ο οποίος έχει λάβει ελληνική παιδεία. Αντίθετα μόνο το 32,5% θεωρεί ότι Έλληνας είναι όποιος έχει Έλληνες γονείς.
 

Η διαφωνία του εκλογικού σώματος με τις ακροδεξιές κορώνες της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» φαίνεται περισσότερο από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (67,5%) ζητά να τεθεί εκτός νόμου το συγκεκριμένο κόμμα (που υμνεί το Χίτλερ και τη χούντα) αν συνεχίσει να παραβιάζει την ελληνική νομοθεσία καθώς και όποιο άλλο κόμμα θέλει να ανατρέψει την Δημοκρατία, ενώ το 66,8% και το 78,4% διαφωνεί με ακραίες δηλώσεις όπως «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» (παλιό σύνθημα της χούντας) και «Πας μη Έλλην βάρβαρος» αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου