Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Συμφώνησαν να θέσουν εκτός νόμου το ναζιστικό NPD


Οι επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας συμφώνησαν σήμερα ομόφωνα να προχωρήσει η διαδικασία ώστε να τεθεί εκτός νόμου το ακροδεξιό νεοναζιστικό κόμμα NDP, παρά τις επιφυλάξεις που έχει εκφράσει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Η απόφαση των πρωθυπουργών ελήφθη μία ημέρα μετά την ανάλογη απόφαση των υπουργών Εσωτερικών των κρατιδίων.
Η Μπούντεσρατ (άνω βουλή), όπου εκπροσωπούνται τα ομόσπονδα κρατίδια, θα ψηφίσει την 14η Δεκεμβρίου 2012 σχετικά με το αν θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης για την υπόθεση.
Η Μπούντεσρατ δεν χρειάζεται την υποστήριξη της κυβέρνησης, αν και κάποιοι πρωθυπουργοί έχουν πει ότι θα προτιμούσαν να έχουν τη σύμφωνη γνώμη της Άγγελα Μέρκελ και της Μπούντεσταγκ (κάτω βουλής), ώστε να εμφανίσουν ενιαίο μέτωπο.
Το NDP ή NPD όπως το λένε οι περισσότεροι,  ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1964 και είναι ένα κόμμα χιτλερικό, ρατσιστικό και με πλούσια εγκληματική δράση.
Για να τεθεί εκτός νόμου το NPD η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι, ακόμη και αν το κόμμα δεν συνηγορεί ανοιχτά υπέρ της βίας, απειλεί τη δημοκρατία τηρώντας μια «ενεργά επιθετική, μαχητική» στάση απέναντι στο κράτος.
Το NPD έχει αρχηγό τον Holger Apfel και εκπροσωπείται σε τοπικά κοινοβούλια δύο κρατιδίων, αλλά δεν έχει καταφέρει να εκλέξει βουλευτές στην ομοσπονδιακή βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου