Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Οι μνημονιακοί Ελλαδέμποροι συνεχίζουν το ξεπούλημα της Ελλάδας

Με περίσσιο θράσος οι μνημονιακοί Ελλαδέμποροι συνεχίζουν το ξεπούλημα της Ελλάδας. Αφού πρώτα την παρέδωσαν αλυσοδεμένη στους Τοκογλύφους της Τρόικας (ΔΝΤ, Ε.Ε., Ε.Κ.Τ.), στη συνέχεια προχώρησαν στο ξεπούλημα μεγάλων και κερδοφόρων επιχειρήσεων (π.χ. ΟΠΑΠ) και συνολικά ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας με τιμές εξευτελιστικές και συμφωνίες εξευτελιστικές (π.χ. κτίριο IBC), χωρίς να λογοδοτήσουν ποτέ στο λαό. Ένα άλλο πρόσφατο παράδειγμα ήταν η πώληση της ΑΤΕ με αξία 2,5 δις. ευρώ στην εξευτελιστική τιμή των … 95 εκατομμυρίων ευρώ.


Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους και ο κατήφορος δεν έχει τέλος.

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι στην (προδοτική) δανειακή σύμβαση που ξεπούλησε την εθνική κυριαρχία της χώρας μας, στο άρθρο 14, παράγραφος 5, αναφέρεται το εξής : «με την παρούσα, ο Δανειολήπτης [Ελλάδα] ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία… ». Με την υπογραφή εκείνης της προδοτική δανειακής σύμβασης, η Ελλάδα παραιτήθηκε από τα πάντα. Τα κοράκια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συναποφάσισαν την ολοκληρωτική παράδοση της χώρας στους διεθνείς Τοκογλύφους.

Όταν διάφοροι διακεκριμένοι Έλληνες αποκάλυπταν την ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, σχεδόν κανείς δεν ασχολιόταν με τις δηλώσεις τους.  Στις 12 Αυγούστου 2012, η αντιμνημονιακή εφημερίδα «Το Χωνί» είχε φιλοξενήσει τη συνέντευξη του καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνη Φώσκολου, στην οποία αποκάλυψε τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Κοιτάσματα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Τις προηγούμενες μέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας η μελέτη της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank, σύμφωνα με την οποία έχουν εντοπιστεί υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης. Η μελέτη της Deutsche Bank αποτιμά τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αέριου νοτίως της Κρήτης στα 427 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι υπολογισμοί της τράπεζας αφορούν μόνον τα κοιτάσματα των υποθαλάσσιων εκτάσεων νοτίως της Κρήτης και όχι και αυτών του Ιονίου ή και του Αιγαίου. 

Ο νορβηγικός κολοσσός PGS ύστερα από μυστικές σεισμικές μελέτες που διενήργησε ερήμην του ελληνικού κράτους, διαθέτει σοβαρές ενδείξεις αλλά και τεκμήρια για τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης.

Ας μην ξεχνάμε επίσης και τις αποκαλύψεις που είχε κάνει η ιστοσελίδα Wikileaks για τα πετρελαϊκά κοιτάσματα της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, είχε αποκαλύψει ότι το αμερικάνικο ίδρυμα Stratfor- Strategic Forecasting Inc. σε τηλεγράφημά του είχε κάνει λόγο για την ύπαρξη πλούσιων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην Ελλάδα, κυρίως νότια της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου