Κυριακή, 7 Ιουνίου 2009

Αντιρατσιστική συγκέντρωση (29 Μαΐου 2009)
Την Παρασκευή 29 Μαΐου 2009, στις 6.00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο στην πλατεία Ομονοίας της Αθήνας. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν μουσουλμάνοι που ζήτησαν την τιμωρία του αστυνομικού που έσκισε το κοράνι το οποίο κρατούσε μετανάστης και διαμαρτυρήθηκαν για τις διάφορες ρατσιστικές επιθέσεις που δέχτηκαν τις τελευταίες μέρες από μέλη φασιστικών παρακρατικών οργανώσεων. Στο συλλαλητήριο της 29ης Μαΐου συμμετείχαν επίσης και διάφορα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή), αντιρατσιστικές οργανώσεις, η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» και πολυάριθμοι πολίτες με αντιρατσιστικά αισθήματα.

Την ίδια ώρα, διάφορες ομάδες ακροδεξιών και νεοναζί (όπως η χιτλερική οργάνωση «Χρυσή Αυγή») με την υπογραφή «Επιτροπή Εθνικής Μνήμης» πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Μητρόπολης. Ο γενικός και αόριστος τίτλος «Επιτροπή Εθνικής Μνήμης» είχε στόχο την παραπλάνηση των πολιτών της Αθήνας ώστε να πάνε στη συγκέντρωση διάφοροι ανυποψίαστοι πολίτες που δεν γνώριζαν ότι η Χρυσή Αυγή αποτελείται από μαχαιροβγάλτες νεοναζί.
Για άλλη μια φορά οι Χρυσαυγίτες και οι υπόλοιποι νοσταλγοί του Χίτλερ προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την άγνοια των περισσότερων πολιτών, με στόχο να δημιουργήσουν κλίμα μίσους απέναντι σε όλους τους αλλοδαπούς και να προβούν σε εγκληματικές ενέργειες εις βάρος των μεταναστών. Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες διάφοροι ακροδεξιοί – παρακρατικοί – φασίστες έχουν επιτεθεί σε χώρους όπου στεγάζονται διάφοροι πάμφτωχοι μετανάστες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου 23 Μάη 2009 έγινε εμπρηστική επίθεση σε χώρο θρησκευτικής λατρείας μουσουλμάνων μεταναστών στον Άγιο Παντελεήμονα. Ακροδεξιοί - φασίστες κόντεψαν να κάψουν ζωντανούς πέντε μετανάστες σε απόσταση μόλις τριακοσίων μέτρων από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Οι μετανάστες βγήκαν ζωντανοί μέσα από τις φλόγες του υπόγειου χώρου τυλιγμένοι με βρεγμένη κουβέρτα. Τέτοιες επιθέσεις είχαν οργανώσει στο παρελθόν οι νεοναζί της Γερμανίας (ιδιαίτερα τη δεκαετία του 1990 με θύματα ακόμα και Έλληνες μετανάστες) και τώρα τη σκυτάλη πήραν οι Έλληνες ομοϊδεάτες τους. Στόχος των επιθέσεων που πραγματοποιεί η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή είναι ακόμα και άτομα που ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά ή στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Στις 23 Μαΐου, έξω από το χώρο του παλιού Εφετείου στην Ομόνοια, διμοιρία των ΜΑΤ μαζί με θρασύδειλους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να ξυλοκοπήσουν τον Ζ.Χ. που είναι στέλεχος της «Νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση». Στις 24 Μαΐου ο Κώστας Αβραμίδης, μέλος αριστερής συνδικαλιστικής παράταξης, δέχθηκε επίθεση από ομάδα ανδρών της Ομάδας Ζ της αστυνομίας.

Όλα αυτά τα περιστατικά βίας σε συνδυασμό με την κλιμάκωση των επιθέσεων ενάντια στους μετανάστες δεν είναι τυχαία. Τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) από την πλευρά τους, συνεχίζουν με συστηματικό τρόπο την προπαγάνδα παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης. Αποφεύγουν να πουν στον κόσμο ότι χιλιάδες μετανάστες διατηρούνται σε καθεστώς ημιπαρανομίας για να εργάζονται σε άθλιες συνθήκες και με εξευτελιστικές αμοιβές, για να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος οι εργοδότες που τους εκμεταλλεύονται. Αποφεύγουν να πουν ότι από το 2004 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά σοβαρή διαδικασία νομιμοποίησής τους. Ότι αρνούνται την πολιτογράφηση των παιδιών των μεταναστών. Ότι υφίστανται άγρια εκμετάλλευση και τη βία των εργοδοτών. Ότι δεν έχουν νόμιμους χώρους άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων τους. Ότι αντιμετωπίζονται ως «τρομοκράτες» όπως φάνηκε με τις απαγωγές των Πακιστανών από τις μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Ότι η αστυνομία τους εξευτελίζει και όταν τους συλλαμβάνει τους ξυλοκοπεί. Και τώρα θέλουν να επιβάλλουν και την τυπική κατάργηση του πολιτικού ασύλου, τις μαζικές απελάσεις κ.α. Τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) δεν μας είπαν ότι οι 500 μετανάστες που στοιβάζονται στο παλιό κτίριο του Εφετείου, κοιμούνται στο πάτωμα και δεν έχουν ούτε νερό, δέχτηκαν πριν από λίγες μέρες την επίθεση ακροδεξιών τραμπούκων και η αστυνομία τους έκανε πλάτες. Η βία των αστυνομικών και των παρακρατικών (χρυσαυγιτών) ενάντια στους μετανάστες είναι η ίδια που στράφηκε ενάντια στους απεργούς, ενάντια στους συνταξιούχους και τους εξεγερμένους νέους. Τα πραγματικά προβλήματα είναι κοινά και τα δημιουργεί η ίδια πολιτική. Είναι η πολιτική που χαρίζει 28 δισ. Ευρώ στις τράπεζες και εξαθλίωση στους μισθωτούς, που προσφέρει φοροαπαλλαγές στους μεγαλοεπιχειρηματίες – κεφαλαιοκράτες και απολύσεις στους εργαζομένους, που παραγγέλνει πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα, που αφήνει τις γειτονιές να μαραζώνουν από την έλλειψη πρασίνου και υποδομών…

Παρά το κλίμα της ρατσιστικής υστερίας και τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής όμως, οι πλειοψηφία των πολιτών δεν φοβήθηκε και πήρε μέρος στο Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο στην Ομόνοια. Πήραν μέρος και Έλληνες και μετανάστες. Το κέντρο της Αθήνας ήταν αστυνομοκρατούμενο την Παρασκευή 29 Μαΐου. Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν ακροβολιστεί γύρω από τους δρόμους που θα ακολουθούσαν οι διαδηλωτές, ενώ είχαν αποκλείσει και την οδό Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής και είχαν τοποθετηθεί διμοιρίες και στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Μητροπόλεως.

Διευκρινίζουμε ότι σε μία από τις φωτογραφίες που βάλαμε παραπάνω διακρίνονται νεαροί της Χρυσής Αυγής που χαιρετούν ναζιστικά και δίπλα τους περνάει ένας χοντρός κύριος που κρατάει ένα μπουκάλι. Αυτός ο τύπος είναι ο Μιχαλολιάκος, ηγέτης της Χρυσής Αυγής. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από παλαιότερη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου