Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Κόπηκε η «Στιγμή της Αλήθειας»

Με απόφασή του την Τρίτη 2 Ιουνίου 2009, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ) διέκοψε οριστικά τη «Στιγμή της Αλήθειας» κι έτσι η συγκεκριμένη (κατάπτυστη) τηλεοπτική εκπομπή δεν θα προβληθεί την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, παρ’ ότι είχε πάρει το «πράσινο φως» από τους υπεύθυνους του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Οι περισσότεροι από εμάς μείναμε έκπληκτοι όχι τόσο για την απόφαση, αλλά περισσότερο για τη χρονική περίοδο που αυτή πάρθηκε. Χρειάστηκε να περάσει δηλαδή μια ολόκληρη περίοδος για να αντιληφθούν οι κύριοι του ΕΣΡ την ακαταλληλότητα της εκπομπής ; Η εκπομπή «κόπηκε» λόγω χαμηλής ποιοτικής στάθμης και εξαιτίας ερωτήσεων που αφορούσαν το σεξ ή και έθιγαν πολλές φορές την προσωπικότητα του ατόμου, βγάζοντας στην επιφάνεια πτυχές που αποτελούν καθαρά θέμα και επιλογή του καθενός ξεχωριστά. Καλώς ή κακώς, για έναν ολόκληρο χρόνο, έβγαλαν τα… άπλυτά τους στη φόρα ένα σωρό παίκτες και παίκτριες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλος ντόρος και να χυθούν τόνοι μελάνι από διάφορους δημοσιοκάφρους. Όμως, οι κύριοι του ΕΣΡ δεν έκαναν καμία παρόμοια κίνηση όλο αυτό το διάστημα, επιτρέποντας στον ΑΝΤ1 να παρουσιάζει ελεύθερα το τηλεοπτικό του σκουπίδι.

Αν ερχόταν το ΕΣΡ από την αρχή και επέβαλε την παύση του τηλεπαιχνιδιού, θα βλέπαμε τα πράγματα από άλλη σκοπιά. Μπορεί να συμφωνούσαμε, μπορεί να διαφωνούσαμε, αλλά τουλάχιστον θα γνωρίζαμε ότι υπάρχει μια ανεξάρτητη αρχή που ελέγχει πραγματικά την καταλληλότητα των θεαμάτων.
Σας θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη εκπομπή - τηλεπαιχνίδι που ωθούσε τους παίκτες σε ψυχική βίζιτα με αντάλλαγμα το χρηματικό έπαθλο, είχε για παρουσιάστρια τη ναζιάρα και ιδιαίτερα προβεβλημένη από τα κανάλια Ευγενία Μανωλίδου, σύζυγο του γνωστού ακροδεξιού πολιτικάντη, υστερικού φωνακλά, βιβλιέμπορα και επίσης προβεβλημένου από τα τηλεοπτικά κανάλια Άδωνη Γεωργιάδη. Η απόφαση για την οριστική διακοπή της εκπομπής «Στιγμή της Αλήθειας» πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Μειοψήφησαν ο αντιπρόεδρος, Νέστορας Κουράκης, και ο Κωνσταντίνος Τσουράκης, που πρότειναν χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ.

1 σχόλιο: