Σάββατο, 6 Ιουνίου 2009

Θρίλερ στο Συνασπισμό μετά τις κάλπες


Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αναμένονται στο εσωτερικό του Συνασπισμού (ΣΥΝ) αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Η 7η Ιουνίου 2009 εκτιμάται από πολλούς πως θα είναι ημερομηνία – σταθμός για το μέλλον της ανανεωτικής αριστεράς. «Οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης, τίποτα από τη Δευτέρα δεν θα είναι ίδιο στην Κουμουνδούρου», τόνιζε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΝ. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στο κόμμα είναι το ότι μόνο δύο πρόσωπα από την ανανεωτική πτέρυγα (Κουβέλης, Παπαδημούλης) πήραν μέρος στην προεκλογική περίοδο. Το επικοινωνιακό βάρος της προεκλογικής εκστρατείας σήκωσαν κυρίως οι Τσίπρας, Αλαβάνος, Χουντής που ανήκουν στο Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ.

Εκτιμάται πως το κλίμα βάρυνε ακόμα περισσότερο με την απόφαση του Αλέκου Αλαβάνου να λάβει ο ίδιος μέρος στο debate των πολιτικών αρχηγών, χωρίς να ενημερώσει ούτε τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η πλειοψηφία του κόμματος (που πρόσκειται στο Αριστερό Ρεύμα) θα επιδιώξει να κάνει ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την «ανανεωτική πτέρυγα» (που τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια προς το ΠΑΣΟΚ). Ένα επιτυχημένο εκλογικό αποτέλεσμα θα φέρει σε θέση ισχύος το Αριστερό Ρεύμα και τότε εκτιμάται πως η σύγκρουση μπορεί να οδηγήσει την "ανανεωτική" (φιλοπασοκική) πτέρυγα στην πόρτα της εξόδου από το κόμμα. Σε περίπτωση χαμηλού ποσοστού ψήφων το Αριστερό Ρεύμα (Τσίπρας, Αλαβάνος, Χουντής, Λαφαζάνης, Δραγασάκης, Βούτσης, Καρίτζης, Κορωνάκης, Στρατούλης, Κουράκης) θα βρεθεί να απολογείται και η σύγκρουση με τη μειοψηφούσα «ανανεωτική πτέρυγα» (Κουβέλης, Παπαδημούλης, Άννα Φιλίνη, Ξηροτύρη) μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες για το κόμμα.

1 σχόλιο:

  1. ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ (ΣΥΝ). ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΡΗΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ). ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή