Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009
Η εκλογική μάχη τελείωσε
Άλλη μια εκλογική αναμέτρηση τελείωσε. Ο κουρνιαχτός της εκλογικής μάχης έχει κατακάτσει και οι πανηγυρισμοί των νικητών έχουν σταματήσει. Οι δημοσιοκάφροι των ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) φρόντισαν να μας βομβαρδίσουν με τις πολυάριθμες μπούρδες των πολιτικών όλη τη νύχτα. Χορτάσαμε να βλέπουμε τις ίδιες αποκρουστικές φάτσες και να ακούμε τις ίδιες υποσχέσεις. Οι νταβατζήδες πολιτικοί φόρεσαν τα ωραία τους κοστούμια και είπαν τα καθιερωμένα παραμύθια π.χ. «η δημοκρατία νίκησε», «η Ελλάδα αλλάζει σελίδα» κτλ. Τα κομματόσκυλα της ΝΔ και κυρίως του ΠΑΣΟΚ βγήκαν με τις κομματικές τους σημαίες στους δρόμους. Ολιγάριθμοι ΟΝΝΕΔίτες (δηλαδή μέλη της Νεολαίας της ΝΔ) μαζεύτηκαν γύρω από το αυτοκίνητο του Κ. Καραμανλή για να τον χειροκροτήσουν. Από την άλλη μεριά, διάφοροι Πασοκτζήδες μαζεύτηκαν με τις πράσινες σημαίες έξω από την Ιπποκράτους, χοροπηδούσαν και φώναζαν συνθήματα υπέρ του Γ. Παπανδρέου. Όλη η Ελλάδα θύμιζε ένα απέραντο τσίρκο. Πρωταγωνιστές σε αυτό το τσίρκο ήταν οι μαφιόζοι πολιτικοί και θεατής ήταν ο λαός που κλήθηκε (μέσω της ψήφου του) να δώσει λευκή επιταγή στους εκμεταλλευτές του.
Τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) που καταλήστεψαν τα δημόσια ταμεία της χώρας, συγκέντρωσαν και πάλι υψηλό ποσοστό ψήφων. Οι περισσότεροι πολίτες που ήταν αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι από την ΝΔ, προτίμησαν να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ. Κατά συνέπεια ο δικομματισμός υπέστη μικρές απώλειες αλλά άντεξε ακόμα μια φορά. Το άθροισμα του ποσοστού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά ήταν 77,40 %, ενώ στις Εκλογές του 2007 ήταν 79,9 %. Οι πολίτες που θέλησαν να καταδικάσουν και τα δύο μεγάλα κόμματα και να ψηφίσουν ένα μικρό κόμμα ήταν λίγοι. Επίσης θα πρέπει να πούμε ότι αυτοί που δεν πήγαν στις κάλπες ήταν πολλοί, καθώς το ποσοστό αποχής έφθασε το 29%.
Η ΝΔ υπέστη βαριά ήττα καθώς ηττήθηκε από το ΠΑΣΟΚ με διαφορά 10,44 %. Σε ορισμένες περιφέρειες όπως η Α’ Αθηνών, η Β’ Αθηνών, η Β’ Πειραιά, η Αττική, η Αχαΐα, η Ηλεία, η Ξάνθη, το Ηράκλειο, η Εύβοια, το Ρέθυμνο, το Λασίθι και τα Χανιά, η κυβερνητική παράταξη υπέστη συντριπτική ήττα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πολλά πρωτοκλασάτα γαλάζια στελέχη δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Ο πρώην Υπουργός Οικονομίας Αλογοσκούφης και ο Λευτέρης Ζαγορίτης που δήλωνε βέβαιος για τη νίκη της ΝΔ έμειναν εκτός Βουλής. Το ΚΚΕ υπέστη απώλειες καθώς στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει 8,2%. Απώλειες υπέστη και ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 2007 είχε πάρει 5%. Αντίθετα, οι ακροδεξιοί βρικόλακες του ΛΑ.Ο.Σ. ήταν αρκετά χαρούμενοι καθώς αύξησαν το ποσοστό τους. Διάφοροι ακροδεξιοί δημαγωγοί – λαϊκιστές θα είναι στη νέα Βουλή. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Θανάση Πλεύρη (που είναι γιος του νεοναζί Κ. Πλεύρη) και τον Κοραντή (που ήταν επικεφαλή στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ.). Ο Κοραντής είναι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ. [Η ΕΥΠ, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι η πιο αδίστακτη κρατική υπηρεσία, δρα με μυστικότητα και αδιαφάνεια στο σκοτάδι, εν αγνοία του λαού, παραβιάζει ακόμα και κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα δικαιώματα των πολιτών, πραγματοποιεί καθημερινά πολυάριθμες υποκλοπές, φακελώνει διάφορους συμπολίτες μας κ.α.]. Οι Οικολόγοι – Πράσινοι πάλεψαν για το θαύμα αλλά δεν τα κατάφεραν. Υπερδιπλασίασαν τα ποσοστά τους σε σχέση με το 2007 και έχασαν την είσοδο τους στη Βουλή για 0,5%. Χάρη στο νόθο εκλογικό σύστημα δεν θα μπορούν να εκπροσωπηθούν στη Βουλή. Αυτό το νόθο εκλογικό σύστημα βοήθησε το ΠΑΣΟΚ, που έχει συγκεντρώσει ποσοστό ψήφων μικρότερο του 44%, να πάρει το 53% των εδρών στη Βουλή.
Τελικά αποτελέσματα Βουλευτικών Εκλογών 2009
ΠΑΣΟΚ 43,92 %
ΝΔ 33,48 %
ΚΚΕ 7,54 %
ΣΥΡΙΖΑ 4,60 %
ΛΑ.Ο.Σ. 5,63 %
Οικολόγοι – Πράσινοι 2,53 %
Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε από τον Αρχηγό του ΦΙΠΠΑΚ «Red Panther 8» και δεν αποτελεί την επίσημη θέση του ΦΙΠΠΑΚ. Εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις του «Red Panther 8». Την ευθύνη για ορισμένους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί μέσα στο κείμενο και που από κάποιους μπορεί να θεωρηθούν βαρύτατοι ή προσβλητικοί, την έχει αποκλειστικά ο ίδιος.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Ξεχάσατε να πείτε ότι το ποσοστό της ΝΔ ήταν το χαμηλότερο που έχει πάρει στην ιστορία της. Ούτε με τον Ράλλη δεν είχαν πέσει τόσο χαμηλά. Βουλιάξανε στον πάτο. Ξεχάσατε να πείτε ότι οι σκατοφασίστες του Καρατζαφέρη πήραν για πρώτη φορά την τέταρτη θέση. Δυστυχώς. Όλα τα κολοκάναλα ήταν μες την τρελή χαρά. Ειδικά ο Πασοκτζής Πρετεντέρης (του MEGA).
ΑπάντησηΔιαγραφήεβλεπα τον Τράγκα σήμερα. Ήταν για γέλια ο τύπος. Είχε το θλιμμένο ύφος και μίλαγε για "πολιτική τραγωδία" της αγαπημένης του ΝΔ.
Ρε παιδιά πείτε δυο λόγια για τα ποσοστά που πήρε η εξωκοινοβουλευτική αριστερά.
Γράψτε τα ποσοστά όλων των κομμάτων. Πρέπει να ήταν πάνω από 20 κόμματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ φωτογραφία με τον Δρακουμέλ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) που δημοσιεύσατε είναι φανταστική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά, ποιος περίμενε τετοια διαφορά? Πάτωσε η ΝΔ και καλα έπαθε... ειχαν ψηλα τον αμανε...που ακουστηκε σε χωρα της ευρωπαικης ενωσης να μπει ΦΠΑ στα καρτοκινητα?ελεος... μας εχουν μπιΠαρει απο παντου. οχι, οτι θα αλλαξει κατι με το ΠΑσοκ, τα προσωπα αλλαζουν, ποτε ομως η ουσια τους...το απολυτο μηδεν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμαθα σημερα πως Ο Γιώργος (που από τις 4 Οκτ από γιωργάκης μετονομάστηκε σε Γιώργης) θα εισάγει νέο σύστημα για την φοροδιαφυγή στα πρότυπα του Αμερικανικού συστήματος Ires...) αντε να δουμε.... (λετε να γινει και φορολογιση της εκκλησιαστικης περιουσιας...???) εκει θα πεσουν κεφαλια...
εδω ειμαστε να σχολιαζουμε ολοι μαζι τα κακως κειμενα..
KALY
Εύστοχο το σχόλιο της KALY. Συμφωνώ απόλυτα ότι η πολιτική δεν αλλάζει. Μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν. Το καπιταλιστικό σύστημα, που το έχουμε φάει στη μούρη επί δεκαετίες, θέλει γκρέμισμα. Δεν τρέφουμε αυταπάτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτός ο λαός θέλει κρέμασμα. Τη μια παραπονιέται ότι τον ληστεύουν τα 2 μεγάλα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) και την άλλη πάει και τα ψηφίζει.
Έλεος!
Δεν είπατε τίποτα για τα μικρά κόμματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ πήρε 0,36 % και κατέλαβε την 8η θέση.
Οι χιτλερικοί φασίστες της Χρυσής Αυγής πήραν 0,29 %. Το ΚΚΕ (μ-λ) ΠΉΡΕ 0,15 %, ΤΟ Μ-Λ ΚΚΕ πήρε 0,08 % και το ΕΕΚ - Τροτσκιστές 0,07 %.
ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΧΕ ΓΕΝΕΘΛΙΑ. ΕΚΛΕΙΣΕ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Η Πετραλιά δεν εξελέγη βουλευτής.
ΑπάντησηΔιαγραφή